Mysteriet med katten på förskolan Lokatten i Midsommarkransen

Kapitel 1: Den mystiska katten

På förskolan Lokatten i Midsommarkransen bodde en mystisk katt. Ingen visste var den kom ifrån eller vart den försvann varje dag. Personalen och barnen på förskolan hade märkt att katten alltid verkade vara nyfiken på något speciellt, och de kände att det fanns en hemlighet kring den.

Kapitel 2: En oväntad gäst

En dag när barnen lekte på gården kom katten smygande fram. Den hade något skimmer i ögonen som gjorde att barnen undrade vad den dolde. Katten verkade vilja visa dem något viktigt, och barnen bestämde sig för att följa efter den för att ta reda på vad det var.

Kapitel 3: Jakten på ledtrådarna

Katten ledde barnen genom skogen bakom förskolan. De hoppade över stock och sten och spanade efter ledtrådar. Plötsligt stannade katten vid en gammal ek och började gräva frenetiskt. Vad kunde den ha hittat?

Kapitel 4: Den magiska skatten

När katten hade grävt klart, upptäckte barnen att den hade hittat en gömd kista. I kistan låg det en glänsande stjärna och en lapp med en karta som ledde till ett spännande ställe. Nu var det upp till barnen att lista ut vart skatten fanns gömd.

Kapitel 5: På skattjakt

Barnen följde kartan och kom till en glänta i skogen där de hittade en gömd grotta. Katten sprang före och försvann in i mörkret. Barnen var modiga och följde efter, nyfikna på vad de skulle hitta därinne.

Kapitel 6: Mötet med överraskningen

När barnen kom in i grottan möttes de av en underbar syn. Där inne fanns en sagolik trädgård med blommor, fjärilar och en stor vänlig drake. Det visade sig att katten och draken var bästa vänner och de hade gömt skatten tillsammans för att hitta nya vänner att dela den med.

Kapitel 7: En magisk vänskap

Barnen och djuren lekte och hade roligt i trädgården. Katten och draken berättade spännande historier och visade barnen magiska tricks. Det var en dag full av skratt och glädje, och barnen visste att de hade hittat något alldeles speciellt i den magiska trädgården.

Kapitel 8: Hemligheten avslöjas

När det var dags att gå hem berättade katten och draken för barnen att de hade varit ensamma i trädgården länge och längtat efter sällskap. Tack vare barnens mod och nyfikenhet hade de nu hittat nya vänner att dela sin glädje med, och trädgården skulle aldrig vara lika tråkig igen.
Skapa ny saga Se alla sagor