Den hemliga boken med gömda skattkartor

Kapitel 1 - Upptäckten i trädgården

En solig dag i Midsommarkransen hittade Viola en gammal bok gömd bland buskarna i trädgården. Boken såg mystisk ut med sitt slitna omslag och gulnade sidor. När Viola bläddrade i boken märkte hon att det var fylld med konstiga tecken och ritningar. Vad kunde det vara?

Kapitel 2 - Den första skattkartan

Viola studerade boken noga och insåg att det var gömda skattkartor! Första kartan ledde henne till en stor ek i parken. Med spaden i handen började hon gräva vid ekens fot och snart hittade hon en gammal kista fylld med guldmynt och diamanter. Vilken lycka!

Kapitel 3 - Mysteriet på biblioteket

Efter att ha hittat den första skatten bestämde sig Viola för att följa fler kartor i boken. Nästa ledde henne till det gamla biblioteket där hon upptäckte en hemlig passage bakom en bokhylla. Där inne fanns en annan karta som visade vägen till en gömd skattkammare, full med ädelstenar och guldmynt.

Kapitel 4 - Hemligheten avslöjas

Till slut hittade Viola den sista skatten som gömde sig i ett övergivet slott utanför staden. Skattkistan var fylld till brädden med glittrande juveler och värdefulla konstföremål. Viola insåg att boken hade visat henne på en fantastisk skattjakt hon aldrig skulle glömma.
Skapa ny saga Se alla sagor