Räven som ville bli en häst

Kapitel 1: Räven önskar sig en förvandling

Det var en gång en räv som hette Ronny. Han var inte som de andra rävarna. Han drömde om att vara något annat än en vanlig räv. En dag när Ronny gick genom skogen kom han över en magisk källa. Han ställde sig framför källan och tänkte länge och väl. Till slut viskade han önskningen att han ville bli en häst.

Kapitel 2: Ronny blir en häst

Plötsligt hände det något magiskt. Räven Ronny förvandlades till en vacker, brun häst! Han var så glad och började genast springa runt i skogen för att känna på sin nya kropp. Men snart insåg han att det inte bara var roligt att vara en häst. Han saknade sina räv-vänner och sitt gamla liv.

Kapitel 3: Ronny tar med en drottning på äventyr

En dag kom en drottning ridande genom skogen. Hon såg den vackra hästen och blev genast förtjust i honom. Hon bad Ronny att ta med henne på ett äventyr genom öknen. Ronny tvekade först, men tänkte att det kanske kunde vara spännande att upptäcka något nytt.

Kapitel 4: Ronnys upptäckter i öknen

Ronny och drottningen red tillsammans genom den heta öknen. De såg massor av vilda djur och vackra blommor. Ronny insåg att han faktiskt trivdes som häst på äventyr, och att han kunde ta med sig det bästa från sitt gamla liv som räv. När äventyret var över, önskade Ronny att han kunde bli både räv och häst när han ville. Drottningen tackade Ronny för det underbara äventyret och lovade att komma tillbaka för fler äventyr i framtiden.
Skapa ny saga Se alla sagor