Bamse bygger Lego

Kapitel 1: Bamse börjar bygga

En solig dag satt Bamse på sitt rum och funderade på vad han skulle göra. Plötsligt kom han på att han hade en stor låda med Lego som han ville bygga något roligt av.

Kapitel 2: Reinfeld tar legot

När Bamse var mitt uppe i sitt byggande kom Reinfeld smygandes och snodde legot utan att Bamse märkte det. Bamse blev jätteledsen när han märkte att legot var borta.

Kapitel 3: Persson och Findus hjälper till

Som tur var kom Persson och Findus förbi och såg hur ledsen Bamse var. De bestämde sig för att hjälpa Bamse att få tillbaka sitt lego.

Kapitel 4: Planer smids

Tillsammans började de smida planer för att lura Reinfeld och få tillbaka legot. De tänkte att en pannkakstårta skulle kunna vara en lockbete.

Kapitel 5: Lurarna blir lurade

När Reinfeld kom för att ta pannkakstårtan överraskade Persson, Findus och Bamse honom och tog tillbaka legot. Reinfeld blev jättearg men kunde inte göra något.

Kapitel 6: Fyrverkerier och glädje

För att fira att de fått tillbaka legot bestämde de sig för att hålla ett storslaget fyrverkeri på kvällen. Det blev en magisk kväll med mycket skratt och glädje.

Kapitel 7: En ny idé

Efter den lyckade kvällen började de fundera på vad de skulle bygga med legot. Bamse föreslog att de skulle bygga en stor robot som kunde skydda hela Skogen.

Kapitel 8: Byggandet påbörjas

Tillsammans började de bygga den stora roboten. Det var mycket jobb men de hade roligt tillsammans.

Kapitel 9: Roboten är klar

Efter många dagars slit var roboten äntligen klar. Den var både stor och stark och alla var jättestolta över sitt arbete.

Kapitel 10: En oväntad fara

När de just hade avslutat roboten hörde de ett högt ljud. Det visade sig att skogen var hotad av en stor och elak varg.

Kapitel 11: Roboten räddar dagen

Tack vare roboten kunde de skrämma iväg vargen och rädda skogen. Alla var så tacksamma och firade med ännu ett storslaget fyrverkeri.

Kapitel 12: Slutet gott, allting gott

Efter alla äventyr och strapatser kunde Bamse och hans vänner äntligen koppla av och njuta av det fina väder. De insåg att tillsammans kunde de klara av allt och att vänskap är det viktigaste av allt.
Skapa ny saga Se alla sagor