En annorlunda midsommarafton i skärgården

Kapitel 1: En liten Uggla

Det var midsommarafton i den vackra skärgården. Lilla Ulla, en liten uggla, bodde i en gammal tall med sin mamma och pappa. De hade precis vaknat från sin dagssömn och var redo för en dag full av äventyr.

Kapitel 2: Tomten och hans långa längdskidor

I skogen bodde även Tomten, som var en mycket snäll tomte. Han hade planerat att åka längdskidor genom skogen på midsommarafton för att plocka blommor till midsommarkransar.

Kapitel 3: Piskbullar till middag

Mamma Uggla hade bakat massor av piskbullar till midsommarlunchen. De doftade underbart och alla djuren i skogen började känna sig hungriga bara av doften.

Kapitel 4: Två flaskor vatten

Pappa Uggla hade glömt att köpa dryck till midsommarfirandet. Han gav sig därför ut på en vandring för att hitta två flaskor vatten till festen.

Kapitel 5: Blommor och dans runt midsommarstången

Tomten hade plockat de vackraste blommorna på sin skidtur och nu var det dags för dans runt midsommarstången. Ulla och hennes familj var fulla av förväntan.

Kapitel 6: En olycka i skogen

Plötsligt hörde de ett skrik från skogen. Det var Tomten som hade ramlat och skadat sig på sina långa längdskidor. Alla djuren i skogen skyndade till för att hjälpa honom.

Kapitel 7: Pappa Uggla räddar dagen

Pappa Uggla använde sitt vassa synsinne för att hitta de rätta örterna i skogen som kunde bota Tomtens skada. Han visade sig vara en riktig hjälte.

Kapitel 8: Midsommarlunchen och piskbullar

Efter all dramatik var det äntligen dags för midsommarlunchen. Alla njöt av mamma Ugglas läckra piskbullar och de nyfunna vännerna dansade tillsammans runt midsommarstången.

Kapitel 9: De två flaskorna vatten

Pappa Uggla kom tillbaka med de två flaskorna vatten. Alla var törstiga efter dansen och glädjekalasdet dröjde inte länge innan vattnet var uppdrucket.

Kapitel 10: Ett oväntat midnattsdopp

När solen började gå ner bestämde sig Ulla och hennes vänner för att ta ett kvällsdopp i havet. Det var kyligt men otroligt roligt.

Kapitel 11: En natt under stjärnorna

Efter kvällsbadet lade sig alla trötta men lyckliga till sängs under den stjärnklara himlen. De viskade godnatt till varandra och drömde om alla äventyr de hade upplevt.

Kapitel 12: En minnesvärd midsommarafton

Ulla och hennes vänner insåg att det här hade varit den mest spännande och annorlunda midsommaraftonen någonsin. De somnade med ett leende på läpparna och viskade förväntansfullt om nya äventyr som väntade på dem.
Skapa ny saga Se alla sagor