Wilma och Leas nya lillasyster

Kapitel 1

Det var en gång två systrar som hette Wilma och Lea. De var så spända för att de snart skulle få en ny lillasyster! Men de visste inte vad hon skulle heta.

Kapitel 2

Mamma och pappa hade sagt att de skulle få välja namnet tillsammans. Wilma och Lea satt på sitt rum och funderade på vad den nya lillasystern skulle heta.

Kapitel 3

Wilma tyckte att lillasystern skulle heta Stella, medan Lea tyckte att hon skulle heta Nova. De kunde inte komma överens och det började bråkas lite.

Kapitel 4

Mamma kom in i rummet och märkte att det var lite stökigt. Hon frågade vad som pågick och Wilma och Lea berättade om sina olika namnförslag.

Kapitel 5

Mamma skrattade och sa att de skulle komma på ett namn tillsammans. Hon föreslog att de kunde skriva ner olika namnförslag och sedan rösta på det bästa namnet.

Kapitel 6

Wilma och Lea tyckte att det lät som en bra idé. De satte sig ner med papper och pennor och började skriva ner massor av olika namn.

Kapitel 7

Några av namnförslagen var Luna, Selma, Tindra och Leia. De hade många att välja mellan och det var svårt att bestämma sig för det bästa namnet.

Kapitel 8

Till slut hade de en omröstning. Alla i familjen fick rösta på sitt favoritnamn. Det blev en jämn omröstning, men till slut stod det klart vilket namn som vunnit.

Kapitel 9

Mamma och pappa berättade att den nya lillasystern skulle heta Selma. Wilma och Lea var så glada över det namnet, och de längtade ännu mer efter att få träffa lillasystern.

Kapitel 10

När Selma väl kom till världen kunde Wilma och Lea inte sluta le. De tyckte att Selma var det finaste namnet och att de hade valt det allra bästa namnet åt henne.

Kapitel 11

Från och med den dagen var Wilma, Lea och Selma de bästa systrarna i världen. De lekte och skrattade tillsammans varje dag, och de visste att de hade det allra finaste namnet på sin lillasyster.

Kapitel 12

Och så levde de lyckliga i alla sina dagar, med Selma som den nya lillasystern i deras liv.
Skapa ny saga Se alla sagor