Glenn brandmannen och de tre rymmande hönsen

Kapitel 1 - Brandmannen Glenn

I staden Borlänge bodde en brandman vid namn Glenn. Han var känd för att alltid vara redo att släcka bränder och hjälpa människor i nöd.

Kapitel 2 - De rymmande hönsen

En dag märkte Glenn att tre av bonden Urbans hönor hade rymt hemifrån. Han bestämde sig för att hjälpa till att hitta dem.

Kapitel 3 - Brandstationen

Glenn gick till bonden Urban för att be om hjälp att leta efter hönsen. Urban erbjöd sig att sova över på brandstationen för att vara nära om det skulle bli en brand under natten.

Kapitel 4 - Den snälla bonden Urban

Bonden Urban var en snäll man som alltid bar en turban när han vilade för att säkert kunna drömma om nya idéer för sin gård.

Kapitel 5 - Hönorna hittas

Tillsammans med Urban lyckades Glenn hitta de rymmande hönsen. De var glada och tacksamma för hjälpen.

Kapitel 6 - Filmstjärnan på besök

Under tiden kom en filmstjärna, som vunnit pris för bästa kvinnliga biroll förra året, på besök till brandstationen för att tacka Glenn för att han räddat henne ur en brand tidigare.

Kapitel 7 - Den tomma glasburken

I en glasburk som råkade vara tom fanns ett meddelande från hönsen om varför de hade rymt. Det visade sig att de ville åka på ett spännande äventyr.

Kapitel 8 - En oväntad ledtråd

Genom ett oväntat sammanträffande fick Glenn och Urban reda på att världens äldsta kaktus fanns bevarad i Borlänge centrum och att hönsen hade sett den på avstånd.

Kapitel 9 - Jakten på äventyret

Glenn och Urban bestämde sig för att följa hönsens ledtrådar för att upptäcka världens äldsta kaktus. Tillsammans med filmstjärnan begav de sig ut på äventyr.

Kapitel 10 - På väg mot kaktusen

Med glasburken som viktig ledtråd begav sig Glenn, Urban och filmstjärnan mot Borlänge centrum för att hitta världens äldsta kaktus.

Kapitel 11 - Upptäckten av kaktusen

Efter många äventyr och spännande upplevelser lyckades de tre vännerna äntligen hitta världens äldsta kaktus. Det var en stor bedrift.

Kapitel 12 - Återvändandet hem

Med hönsen återfunna och världens äldsta kaktus upptäckt återvände Glenn, Urban och filmstjärnan hem. Det var en minnesvärd resa som de aldrig skulle glömma.
Skapa ny saga Se alla sagor