Nellie ska baka

Kapitel 1: Nellie får en idé

Nellie var en liten flicka som älskade att baka. En dag när hon gick förbi ett bageri fick hon en idé. Hon skulle baka den största och godaste tårtan någonsin och bjuda alla sina vänner på en fest.

Kapitel 2: Planerar tårtan

Nellie gick hem och började planera sin stora tårta. Hon tänkte på vilka smaker hennes vänner gillade och hur hon skulle dekorera den. Det var mycket att tänka på, men Nellie var en bestämd tjej.

Kapitel 3: Handla ingredienser

Dagen för baket kom och Nellie gick till affären för att handla alla ingredienser. Hon köpte mjöl, smör, ägg, choklad och massor av färsk frukt. Nellie visste att hon behövde mycket av allt för en så stor tårta.

Kapitel 4: Börjar baka

Nellie gick till sitt kök och började baka. Hon vispade, rörde, och smakade på smeten. Det doftade ljuvligt i hela huset och Nellie kunde knappt vänta tills tårtan var klar.

Kapitel 5: Dekorerar tårtan

När tårtan var färdig bakad började Nellie dekorera den. Hon lade på massor av färsk frukt, spritsade grädde och satte dit små sockerfigurer. Tårtan såg fantastiskt vacker ut.

Kapitel 6: Inbjudan till festen

Nellie skickade ut fina inbjudningskort till alla sina vänner. Hon berättade om den stora tårtan och den fest hon skulle ha. Alla blev jätteglada och lovade att komma.

Kapitel 7: Festen är här

Dagen för festen kom och alla Nellies vänner samlades hemma hos henne. Tårtan stod mitt på bordet och när Nellie tog bort slöjan blev alla förbluffade över hur vacker den var.

Kapitel 8: Tårtan äts upp

Nellie skar upp den stora tårtan och delade ut bitar till alla. Alla smakade och utropade hur gott det var. Nellie var så glad att alla tyckte om hennes tårta.

Kapitel 9: Tack för festen

När festen var över tackade alla Nellie för den bästa festen någonsin. Nellie var så glad och tacksam att hennes tårta hade blivit så omtyckt.

Kapitel 10: En ny idé

Efter festen fick Nellie en ny idé. Hon skulle öppna sitt eget lilla konditori där hon skulle baka och sälja sina fantastiska tårtor. Det skulle bli så roligt!

Kapitel 11: Nellies konditori

Nellie öppnade sitt lilla konditori och det blev en succé. Människor kom långväga ifrån för att smaka på hennes tårtor. Nellie var så lycklig över att hennes dröm hade gått i uppfyllelse.

Kapitel 12: Nellie blir en känd bagare

Nellie blev så känd för sina fantastiska tårtor att hon till och med fick vara med i TV. Hon reste runt i hela landet och berättade om sina bakningar. Alla barn såg upp till henne och drömde om att också kunna baka sådana vackra tårtor som Nellie.
Skapa ny saga Se alla sagor