Draken, Tomten och Sälen

Kapitel 1

Det var en gång en liten drake som bodde djupt inne i skogen. Han hette Loke och var en busig drake som älskade att leka och busa. En dag när Loke var ute och flög över skogen så mötte han en tomtegubbe vid namn Ture.

Kapitel 2

Ture var på väg till sin lilla stuga för att förbereda sig inför vintern. Han hade med sig massor av leksaker och godsaker som han tänkte ge till barnen i byn. Loke och Ture blev genast vänner och bestämde sig för att hjälpas åt.

Kapitel 3

Så tillsammans började de bygga leksaker och förbereda presenter som de sedan skulle dela ut till barnen. Under tiden kom de överens om att de skulle ordna en fest för alla djuren i skogen, så att de också kunde få vara med och fira.

Kapitel 4

När festen började närma sig så kom Ture på att de saknade någon som kunde underhålla de andra djuren. Då kom de på att de kunde be Sälen, den mest musikaliska säl i hela havet, att hjälpa till med musiken!

Kapitel 5

Så Ture och Loke gav sig iväg till stranden för att leta efter Sälen. Efter en lång vandring längs stranden fick de äntligen syn på Sälen som låg och solade sig på en sten vid vattnet.

Kapitel 6

Sälen blev genast förtjust i idén att få spela på festen och tackade glatt ja. Tillsammans gick de sedan tillbaka till skogen för att förbereda sig inför festen. Alla djuren hjälptes åt att pynta och göra fint.

Kapitel 7

När kvällen kom så samlades alla djur i skogen för att fira. Ture, Loke och Sälen stod på en scen som de byggt av gamla trädstammar och började spela och sjunga för de andra djuren.

Kapitel 8

Det blev en underbar fest där alla dansade och hade roligt. Till och med drakar, älvor och troll kom för att vara med. Festen pågick långt in på natten och alla var överens om att det var den bästa festen någonsin.

Kapitel 9

Efter festen lovade de att de skulle ordna en liknande fest nästa år och att de alltid skulle vara vänner. Så Ture, Loke och Sälen fortsatte att ha roligt och sprida glädje i skogen tillsammans.

Kapitel 10

Och från den dagen var det ingen som glömde den fantastiska festen i skogen där draken, tomten och sälen tillsammans skapade magi och glädje för alla djur. Slut.
Skapa ny saga Se alla sagor