Apelsinen på toppen av flaggstången

Kapitel 1: Den flygande apelsinen

Det var en gång en apelsin med namnet Orvar som bodde på toppen av en flaggstång. Orvar var ingen vanlig apelsin, för han hade höjdskräck. Han vågade inte röra sig från flaggstången av rädsla för att ramla ner.

Kapitel 2: Orvars höjdskräck

Orvar hade haft höjdskräck ända sedan han var en liten apelsin på trädet. Ingen visste varför han var rädd för höjder, men det spelade ingen roll, för Orvar kunde inte komma ner från flaggstången för att berätta om det.

Kapitel 3: Vännerna nedanför

Nedanför flaggstången bodde många av Orvars vänner. De försökte alltid få honom att komma ner och leka med dem, men Orvar vågade inte. De tyckte så synd om honom och ville hjälpa honom övervinna sin rädsla.

Kapitel 4: Orvars dröm

En natt hade Orvar en dröm att han flög fritt genom himlen. Han kände ingen rädsla, och det var den bästa känslan han någonsin haft. När han vaknade bestämde han sig för att övervinna sin höjdskräck och flyga fritt som i drömmen.

Kapitel 5: Planen för att övervinna rädslan

Orvar berättade för sina vänner om sin dröm och att han ville övervinna sin rädsla för höjder. Tillsammans kom de på en plan för att hjälpa honom, och de lovade att stå vid hans sida hela tiden.

Kapitel 6: Träningen börjar

Först började de träna genom att gå upp på mindre höjder tillsammans. Orvar var fortfarande rädd, men med sina vänners stöd kände han sig lite starkare för varje gång.

Kapitel 7: Orvars framsteg

Efter många dagars och nätters träning märkte Orvar att hans höjdskräck började minska. Han kunde till och med se en liten glimt av det fria flygande som han hade drömt om.

Kapitel 8: Den stora utmaningen

Till slut var Orvar redo för den stora utmaningen. Han skulle klättra ner från flaggstången med sina vänner intill sig. Alla höll i varandra och Orvar vågade inte titta ner, men han visste att han hade sina vänner som stöd.

Kapitel 9: Friheten

När Orvar nådde marken kände han en otrolig lättnad. Han hade övervunnit sin rädsla för höjder och kände sig fri som fågeln han hade drömt om. Han kramade om sina vänner och tackade dem för allt stöd.

Kapitel 10: Orvars nya äventyr

Nu när Orvar inte längre hade höjdskräck kunde han äntligen utforska världen utanför flaggstången. Han och hans vänner hade många spännande äventyr tillsammans och Orvar visste att han aldrig skulle vara rädd för höjder igen.

Kapitel 11: En läxa lärd

Orvar lärde sig att det är okej att vara rädd ibland, men att det är viktigt att ha vänner som stöttar en och hjälper en att övervinna rädslor. Han visste att han aldrig skulle glömma det.

Kapitel 12: En lycklig apelsin

Orvar levde lyckligt tillsammans med sina vänner och var tacksam för att han hade övervunnit sin höjdskräck. Han visste att han alltid skulle kunna klara av vad som än kom i framtiden, så länge han hade sina vänner vid sin sida.
Skapa ny saga Se alla sagor