Räven och musen

Kapitel 1

Räven bodde i en liten håla i skogen. Varje natt låg han vaken och tänkte på hur han kunde fånga en mus till middag.

Kapitel 2

En kväll, när månen lyste klart på himlen, smög sig Räven ut ur sin håla och började jaga en liten grå mus som sprang runt bland träden.

Kapitel 3

Musen var snabb och smidig, och Räven hade svårt att hålla jämna steg med den. Men Räven var smart och visste att han skulle hitta ett sätt att fånga musen.

Kapitel 4

Efter många försök lyckades Räven att lura musen att falla ner i en grop som han hade grävt. Musen var nu fast och kunde inte komma loss.

Kapitel 5

Räven började skratta och sa: 'Nu har jag äntligen fått tag på dig, lilla mus! Du kommer att bli mitt middagsmål ikväll.'

Kapitel 6

Men musen tittade upp på Räven med tårar i sina ögon och bad: 'Snälla Räv, låt mig gå. Jag lovar att jag ska hitta godsaker till dig i skogen om du släpper mig.'

Kapitel 7

Räven tänkte efter en stund och insåg att det skulle vara roligare att ha en vän att leka med än att bara äta ensam. Så han bestämde sig för att släppa musen.

Kapitel 8

Från den dagen var Räven och musen oskiljaktiga vänner. De lekte tillsammans i skogen och delade på allt de hittade.

Kapitel 9

Räven lärde sig att en vän är bättre än en måltid, och musen insåg att även den farligaste varelsen kan vara en god vän.

Kapitel 10

Och så levde Räven och musen lyckliga i skogen, och deras vänskap var en historia som berättades bland djuren i många år.

Kapitel 11

Och om du någonsin är i skogen och ser en räv och en mus leka tillsammans, kom ihåg att sanna vänskapar kan övervinna allt!

Kapitel 12

Slutet.
Skapa ny saga Se alla sagor