Morfar och de försvunna kattungarna

Kapitel 1 - Morfars bastukväll

Det var en kylig vinterkväll och morfar, som älskade att basta, hade precis tänt brasorna i bastun. Han längtade efter att få sitta där och njuta av värmen. Plötsligt kom han på att ölen var slut, så han bestämde sig för att gå till affären och köpa mer.

Kapitel 2 - De små tjuvarna

När morfar kom till affären och skulle köpa öl, upptäckte han att det mesta av ölen var borta. Han förstod genast att det var två små tjuvar som hade smugit sig in och druckit upp den. Morfar gav affärsbiträdet en förklaring och gick sedan hem.

Kapitel 3 - Pepparkaksfesten

På vägen hem mötte morfar två barn som såg väldigt mätta och belåtna ut. Han frågade dem vad de hade gjort och barnen berättade att de hade ätit för många pepparkakor. Morfar skrattade och sa att han med glädje skulle vilja ha varit med på pepparkaksfesten.

Kapitel 4 - Mammans pulkadag

När morfar kom hem mötte han mamma som stod och skruvade på pulkan. Hon berättade att hon skulle åka pulka med barnen och att de hade sett tre små kattungar som hade sprungit iväg. Morfar erbjöd sig att hjälpa till att leta.

Kapitel 5 - Jakten på kattungarna

Morfar och mamma gav sig ut på en spännande jakt efter de försvunna kattungarna. De tittade under buskar och bakom stenar, men kattungarna var som upplösta i luften. Det var som om de hade försvunnit spårlöst.

Kapitel 6 - En ledtråd

Plötsligt såg morfar något glittrande bland träden. Det var något som stack ut från allt det vita i snön. De gick närmare och upptäckte att det var ett halsband som tillhörde en av kattungarna. Nu hade de en ledtråd att följa.

Kapitel 7 - Kattungarnas gömställe

Morfar och mamma fortsatte att följa spåren och till slut kom de till en liten grotta som var gömd bakom några stora stenar. Där inne satt de tre kattungarna och jollrade glatt med varandra. Morfar och mamma var överlyckliga och började genast planera hur de skulle få hem dem.

Kapitel 8 - Hemkomsten

Medan morfar och mamma var ute och letade efter kattungarna, hade en granne hittat dem och tagit med dem hem för att värma dem. Nu var de tryggt hemma igen och barnen gladdes åt att se dem. Morfar lovade att bygga en fin kattkoja åt dem i trädgården.

Kapitel 9 - Bastukvällen

Efter allt detta äventyr var det äntligen dags för morfar att njuta av sin bastukväll. Han hade en strålande eld i bastun och ölen var på plats. Det blev en riktigt mysig kväll med många skratt och historieberättande.

Kapitel 10 - En ny pepparkaksfest

Nästa dag bjöd morfar in barnen på en ny pepparkaksfest. De bakade och dekorerade pepparkakor tillsammans och hade jätteroligt. Morfar hade en kladdig degklump i ansiktet och barnen skrattade så de kiknade.

Kapitel 11 - Pulkaåkning med mamma

Mamma hade lovat barnen att åka pulka igen, och den här gången skulle morfar också följa med. De åkte nerför den branta backen och skrattade så att det ekade över hela området. Det var en härlig dag med massor av snölek och bus.

Kapitel 12 - Slutet gott, allting gott

Tillsammans med kattungarna, mamma och barnen satt morfar vid den sprakande brasan en kväll och kände sig otroligt tacksam för allt som hade hänt. Äventyret med de försvunna kattungarna hade fört dem alla närmare varandra, och de visste att de alltid skulle hjälpa varandra oavsett vad som hände.
Skapa ny saga Se alla sagor