Tomten och den förtrollade skogen

Kapitel 1

Det var en gång en liten tomte som bodde djupt inne i den förtrollade skogen. Han hette Ture och var mycket nyfiken av sig.

Kapitel 2

En dag när Ture var ute och plockade bär hörde han en mystisk sång. Han följde sången och kom fram till en glänta där en vacker älva satt och sjöng.

Kapitel 3

Älvan berättade för Ture att den stora ekorreungen hade blivit bortförd av den elaka skogstrollet. Ture bestämde sig genast för att hjälpa till att rädda ekorren.

Kapitel 4

Ture och älvan letade länge och väl i skogen tills de till slut hittade skogstrollets gömställe. Med list lyckades de lura trollet och befria ekorreungen.

Kapitel 5

Efter att ha räddat ekorreungen blev Ture och älvan hjältar i skogen. Alla djuren sjöng och dansade för att fira deras mod.

Kapitel 6

Men Ture visste att han snart måste återvända till sitt eget lilla hus. Innan han gav sig av lovade han att alltid finnas där för att hjälpa skogens varelser i nöd.

Kapitel 7

Sedan dess har Ture fortsatt att utforska skogen och hjälpa sina vänner. Han har lärt sig att det är viktigt att alltid ha mod och att tro på sig själv.

Kapitel 8

Och på natten, när alla barnen sover, berättar stjärnorna om den modige tomten som skyddar skogen och dess invånare.

Kapitel 9

Ture är en riktig vän till alla och han vet att vänskap och mod är det starkaste magin i hela skogen.

Kapitel 10

Så om du någon gång känner dig ensam eller rädd i skogen, tänk på Ture och hur han alltid står upp för sina vänner.

Kapitel 11

Och även om du aldrig får se honom, så vet att Ture vaktar över skogen varje natt och ser till att inget ont kan komma åt den.

Kapitel 12

Och så lever Ture, den modige tomten, lycklig och trygg tillsammans med sina vänner i den förtrollade skogen för evigt.
Skapa ny saga Se alla sagor