Drakarnas skatt

Kapitel 1

Det var en gång en liten by som låg vid en stor sjö. I sjön bodde en mystisk och farlig drake som ingen vågade närma sig.

Kapitel 2

Barnen i byn älskade att leka vid sjökanten och fantisera om vad som fanns under vattnet. En dag bestämde de sig för att ge sig ut på ett äventyr för att hitta drakens gömda skatt.

Kapitel 3

De gick djupt in i skogen och hittade en gammal grotta. I grottan såg de lysande ögon som tittade på dem. Det var draken som vakade över sin skatt.

Kapitel 4

Barnen visade sig modiga och bad draken om tillåtelse att få se skatten. Draken blev imponerad av deras mod och berättade att skatten var gömd i en skattkista vid sjöns botten.

Kapitel 5

Barnen frågade draken om han ville hjälpa dem att hämta skatten, och draken gick med på att hjälpa dem mot att de lovade att aldrig mer störa honom i hans grotta.

Kapitel 6

Tillsammans med draken simmade barnen ner till sjöns botten. Där hittade de en gammal kista täckt av alger och koraller.

Kapitel 7

I kistan fanns en skattkarta och en massa glittrande juveler och guldmynt. Barnen var överlyckliga och lovade att vårda skatten väl.

Kapitel 8

De lämnade grottan och sa adjö till draken som tackade dem för deras mod och ärlighet. Sedan vände de hemåt med skattkartan i handen.

Kapitel 9

På vägen tillbaka till byn mötte de en grupp tjuvar som hörde om deras skatt. Tjuvarna försökte stjäla skattkartan, men draken dök upp och skrämde bort dem med sitt fruktansvärda vrål.

Kapitel 10

Barnen kom tillbaka till byn och berättade för alla om sitt äventyr. De visade skatten och lovet att den skulle gömmas väl för att ingen skulle vilja stjäla den.

Kapitel 11

Från den dagen var barnen kända som hjältar i byn och de levde lyckliga med skatten som ett minne av sitt modiga äventyr.

Kapitel 12

Och draken, han fortsatte att vakta över sjön och bekanta sig med de modiga barnen som hade förändrat hans liv för alltid.
Skapa ny saga Se alla sagor