Gubbe med stor kuk

Kapitel 1

En gång i en liten by bodde en gammal gubbe med en stor kuk som hette Gustav. Han bodde ensam i en liten stuga vid skogens kant.

Kapitel 2

Gustav var alltid glad när barnen från byn kom och hälsade på honom. Han berättade spännande historier och bjöd dem på godis.

Kapitel 3

Barnen tyckte om att leka med Gustav och lyssna på hans sagor. De brukade även hjälpa honom att plocka bär i skogen.

Kapitel 4

Men en dag började byns föräldrar prata om Gustav. De var oroliga för att han kanske inte var en bra förebild för barnen.

Kapitel 5

Föräldrarna bestämde sig för att prata med barnen om att vara försiktiga när de var hos Gustav. De ville inte att barnen skulle bli för nära en gubbe med en sådan vana.

Kapitel 6

Gustav kände sig ledsen när han fick höra vad föräldrarna hade sagt. Han visste inte hur han skulle förklara för barnen att han bara ville vara deras vän.

Kapitel 7

Efter många funderingar bestämde sig Gustav för att prata med föräldrarna och förklara att han bara ville sprida glädje och vänskap till barnen.

Kapitel 8

Föräldrarna lyssnade på Gustav och förstod att han bara ville göra gott för barnen. De bad om förlåtelse och lovade att stötta Gustav i hans relation med barnen.

Kapitel 9

Barnen och Gustav fortsatte att umgås och ha roligt tillsammans. Gustav blev återigen den glada gubben som barnen älskade att vara med.

Kapitel 10

Gustav lärde sig att vara försiktig med hur han betedde sig runt barnen, och föräldrarna lärde sig att inte döma någon baserat på fördomar.

Kapitel 11

Tillsammans skapade de en vänlig och omtänksam gemenskap där alla kunde vara sig själva och känna sig älskade och respekterade.

Kapitel 12

Och så levde de lyckliga i byn, där barnen och Gustav hade lärt sig att fördomar och rädslor inte skulle få förstöra deras vänskap och gemenskap.
Skapa ny saga Se alla sagor