Bajskorvarnas dans och andra sagor

Bajskorvarnas dans

Det var en gång en stor skog där alla djur levde tillsammans. En dag började något märkligt att hända i skogen - bajskorvarna började dansa! De hoppade upp och ner och snurrade runt i en virvel av glädje. Djuren i skogen blev förvånade och lite skrämda, men snart började de själva att skratta åt de dansande bajskorvarna.

Fröken som tappade sina glasögon

I skogen bodde även en snäll fröken som alltid bar sina glasögon. Men en dag tappade hon dem och kunde inte hitta dem igen. Hon gick omkring och kände på träd och buskar i hopp om att hitta sina glasögon, men de var som bortblåsta. Djuren i skogen bestämde sig för att hjälpa henne att leta.

Räven som inte hittade sitt gryt

En räv i skogen hade byggt ett fint litet gryt där den bodde. Men en dag gick räven vilse och kunde inte hitta tillbaka till sitt gryt. Den sprang runt i skogen i timmar, men grytet var som försvunnet. Räven kände sig ledsen och ensam utan sitt trygga hem.

Ugglorna som hittar varandra

Det fanns också två ugglor i skogen som var bästa vänner. Men en dag flög de vilse och tappade bort varandra. De ropade och letade, men kunde inte hitta varandra. Ugglorna kände sig förtvivlade och tänkte att de aldrig skulle kunna vara tillsammans igen.

Bajskorvarnas stora fest

Till slut bestämde sig djuren i skogen för att ordna en stor fest för de dansande bajskorvarna. De bjöd in alla djur, inklusive fröken med de tappade glasögonen, den förlorade räven och de letande ugglorna. Bajskorvarna dansade ännu mer glatt när de såg att alla var med och firade.

Fröken hittar sina glasögon

Under festen upptäckte fröken att en snäll ekorre hade hittat hennes glasögon och lämnat dem på en sten. Tacksamt tog hon på sig sina glasögon och kunde äntligen se tydligt igen. Hon tackade djuren för all hjälp och dansade lite med de glada bajskorvarna.

Räven hittar hem

När festen nästan var över, hittade den snälla räven tillbaka till sitt gryt. En vänlig ekorre hade väglett den hem och räven kände sig lycklig igen. Den kröp ner i sitt varma gryt och somnade gott.

Ugglorna återförenas

Till slut hörde de båda ugglorna varandras rop och kunde äntligen hitta varandra. De flög tätt intill varandra och lovade att aldrig mer gå vilse. De var de lyckligaste ugglorna i hela skogen.

En dag i skogen

Efter den stora festen fortsatte livet i skogen som vanligt. Bajskorvarna dansade inte lika frenetiskt, fröken bar alltid sina glasögon, räven höll sig nära sitt gryt och ugglorna flög aldrig ifrån varandra. Skogen var fylld med glädje och vänskap.

En ny fest

Djuren i skogen bestämde sig för att ordna en fest varje månad för att fira vänskapen och samarbetet som hade räddat dagen. Alla var inbjudna, inklusive de dansande bajskorvarna, fröken med sina glasögon, räven med sitt gryt och de nyfunna ugglorna.

Framtiden i skogen

Och så levde alla lyckliga i skogen för alltid. Dansen fortsatte, glasögonen var alltid på plats, grytet var aldrig borttappat och ugglorna flög sida vid sida genom natten. Det var en underbar tid för alla i skogen.
Skapa ny saga Se alla sagor