Den goda grodan och den listiga skorpionen

Kapitel 1

Det var en gång en vacker dam i en liten damm som hette Grodan Grön. Hon var en snäll och godhjärtad groda som älskade att simma runt i vattnet och göra stora hopp från blad till blad.

Kapitel 2

En dag kom en skorpion till dammen. Skorpionen var känd för att vara listig och farlig, men han sa att han ville bli vän med Grodan Grön. Grodan var lite misstänksam, men hon gav skorpionen en chans.

Kapitel 3

Under de följande dagarna blev Grodan och Skorpionen bra vänner. De lekte i vattnet och hade roligt tillsammans. Grodan tänkte att Skorpionen faktiskt verkade vara en snäll varelse trots sitt farliga rykte.

Kapitel 4

En dag när Grodan låg och solade sig på ett blad, kom Skorpionen fram till henne och frågade om hon kunde hjälpa honom att komma över dammen. "Men du vet ju att du inte kan simma, hur ska jag kunna hjälpa dig?" frågade Grodan förvånat.

Kapitel 5

Skorpionen sa att han verkligen behövde komma till andra sidan dammen och att han lovat att inte sticka Grodan om hon bar honom på ryggen. Grodan tänkte att det var konstigt, men hon ville vara en god vän och gick ändå med på att hjälpa honom.

Kapitel 6

När de var mitt ute i vattnet, kände Grodan plötsligt en vass smärta i ryggen. Skorpionen hade stuckit henne! "Varför gjorde du det?" frågade Grodan förtvivlat.

Kapitel 7

"Förlåt, jag kunde inte låta bli", sa Skorpionen. "Det är i min natur att sticka när jag är rädd eller hotad." Grodan förstod att Skorpionen hade svårt att kontrollera sitt farliga beteende, och att det var därför han inte kunde hjälpa henne.

Kapitel 8

Grodan kämpade sig tillbaka till stranden, fortfarande skakad av smärtan. Skorpionen simmade iväg, ångerfylld över det han hade gjort.

Kapitel 9

Från den dagen lärde sig Grodan att man inte alltid kan lita på alla, även om de verkar snälla. Hon insåg att det är viktigt att vara försiktig och att vara medveten om andras avsikter.

Kapitel 10

Skorpionen ångrade verkligen sitt beteende och bestämde sig för att bli en bättre och mer pålitlig varelse. Han ville inte längre såra andra med sitt farliga stick.

Kapitel 11

Trots det som hade hänt, bestämde sig Grodan för att förlåta Skorpionen. Hon visste att alla kan göra misstag och att det är viktigt att ge andra en andra chans.

Kapitel 12

Så Grodan och Skorpionen återvände till dammen och började långsamt bygga upp sitt förtroende för varandra igen. De insåg att även om de var olika, kunde de fortfarande vara vänner om de visade förståelse och förlåtelse.
Skapa ny saga Se alla sagor