Älgen vid havet

Kapitel 1 - En hungrig älg

Det var en gång en stor älg vid namn Melker. Han bodde vid havet och älskade att äta chips. Varje dag gick han till skogen för att plocka bär och svamp, men han kunde aldrig låta bli att smyga in i människornas picknickkorgar för att hitta sina favorit chips.

Kapitel 2 - En konstig syn

En dag när Melker var ute och letade efter chips i skogen, såg han en konstig syn. Det var en krabba som dansade mellan träden. Melker skrattade högt och undrade vad den lilla krabban gjorde där.

Kapitel 3 - Mötet med krabban

Melker gick närmare krabban och frågade varför den dansade mellan träden. Krabban, som hette Kalle, berättade att han var trött på att bo på stranden och ville prova på att bo i skogen istället.

Kapitel 4 - En udda vänskap

Melker och Kalle började umgås varje dag. De delade med sig av sina favoritmat, Melker bjöd Kalle på chips och Kalle visade Melker hur man kokar fisk.

Kapitel 5 - En simtur i havet

En varm sommardag bestämde sig Melker och Kalle för att ta en simtur i havet. Melker hade sina gröna badbyxor på sig och Kalle hade snäckor i sitt hår. De plaskade och lekte hela dagen.

Kapitel 6 - Mysteriet med försvunnen pizza

En dag när Melker kom tillbaka från skogen upptäckte han att hans favoritpizza var försvunnen. Han frågade Kalle om han sett något konstigt, men Kalle hade inte sett något.

Kapitel 7 - Jakten på pizzatjuven

Melker och Kalle bestämde sig för att lösa mysteriet. De gick runt och frågade alla djur i skogen om de sett någon som snott Melkers pizza. Till slut kom de på spåret.

Kapitel 8 - Pizzafriden

Det visade sig att det var en liten ekorre som hade snott pizzan. Han blev så rädd när Melker och Kalle kom fram att han gav tillbaka pizzan och bad om förlåtelse. Melker och Kalle bjöd in ekorren att äta pizza tillsammans med dem.

Kapitel 9 - Fira med glass

Efter pizzafesten bestämde sig Melker och Kalle för att fira med glass. De gick till stranden och köpte glass i alla smaker. Det var en riktigt härlig dag.

Kapitel 10 - En överraskning från havet

En morgon när Melker och Kalle vaknade, såg de att havet hade skänkt dem en present. Det var en jättestor hög med chips som sköljts upp på stranden. De kunde knappt tro sina ögon.

Kapitel 11 - En godnatt historia

Efter en lång dag av lek och äventyr, la sig Melker och Kalle tillrätta under stjärnorna. Kalle berättade en godnatt historia om en äventyrlig krabba som bodde i skogen och Melker som älskade att äta chips. De somnade gott medan vågorna krusade i bakgrunden.

Kapitel 12 - En ny dag väntar

Och så vaknade Melker och Kalle upp till en ny dag fylld av äventyr. Vem vet vad som väntar dem runt nästa hörn? Slut.
Skapa ny saga Se alla sagor