Hilma och Tomtenissen

Kapitel 1: Hilma och hennes önskan

Det var en gång en liten flicka som hette Hilma. Hon bodde i en liten stuga mitt ute i skogen. En kväll, när Hilma satt vid köksbordet, hörde hon ett litet skratt från spiselkransen. Det var tomtenissen som hade kommit för att hälsa på.

Kapitel 2: Tomtenissens busiga plan

Tomtenissen ville ha lite skoj och bestämde sig för att spela ett bus på Hilma. Han smög sig fram till köksbordet där Hilma hade lagt ifrån sig sin pappas telefon. Han tänkte att det skulle vara roligt att gömma den för henne.

Kapitel 3: Hilmas oro

Hilma märkte snabbt att hennes pappas telefon hade försvunnit. Hon började leta överallt i stugan, men kunde inte hitta den. Till slut frågade hon tomtenissen om han hade sett den.

Kapitel 4: Tomtenissens hemlighet

Tomtenissen skrattade lite generat och erkände att han hade gömt telefonen som en liten bus. Hilma blev arg och förklarade för tomtenissen att det inte var roligt att göra sådana bus.

Kapitel 5: Tomtenissen ber om förlåtelse

Tomtenissen insåg att han hade gjort fel och bad Hilma om förlåtelse. Han lovade att hjälpa henne att hitta telefonen och att aldrig göra ett sådant bus igen.

Kapitel 6: Jakten på telefonen

Hilma och tomtenissen började leta överallt i stugan. De kollade under sängen, i garderoben och till och med i tomtenissens lilla koja. Men telefonen var fortfarande spårlöst borta.

Kapitel 7: Upptäckten

Plötsligt hörde de ett svagt ljud från skafferiet. När de öppnade dörren såg de telefonen ligga därinne. Det visade sig att tomtenissen hade gömt den där när han ställde till med buset.

Kapitel 8: Försoningen

Hilma och tomtenissen kramades och skrattade tillsammans. De hade nu hittat telefonen och tomtenissen hade lärt sig en läxa om att inte göra bus på andra.

Kapitel 9: En ny vänskap

Efter händelsen blev Hilma och tomtenissen riktigt goda vänner. De lekte och skojade tillsammans, men tomtenissen lovade att aldrig mer göra några busiga saker.

Kapitel 10: Hemligheten

Hilma lovade att hålla tomtenissens hemlighet om buset med telefonen. De skakade hand och gav varandra en kram som ett tecken på deras nya vänskap.

Kapitel 11: En trött liten flicka

När allt var frid och fröjd kröp Hilma ner i sin varma säng och somnade med ett leende på läpparna. Hon visste att hon hade fått en ny vän i tomtenissen.

Kapitel 12: Vänskapen som aldrig tar slut

Från den dagen och framåt var Hilma och tomtenissen de bästa av vänner. De fortsatte att ha roligt tillsammans och höll alltid varandras hemligheter.
Skapa ny saga Se alla sagor