Ola och julen

Kapitel 1

Det var en gång en liten dinosaurie som hette Ola. Han bodde i en mörk skog tillsammans med sina vänner. Ola älskade att leka och hitta på roliga saker.

Kapitel 2

En dag när Ola och hans vänner gick på en äventyrsutflykt hörde de talas om något som hette 'jul'. Ola visste inte vad det var, men det lät spännande.

Kapitel 3

Ola frågade sina vänner vad jul var och de berättade att det var en speciell tid då man firar med glädje, presenter och god mat. Ola blev väldigt sugen på att fira jul för första gången.

Kapitel 4

Ola och hans vänner bestämde sig för att fira jul tillsammans. De började planera och dekorerade skogen med glitter och julsymboler. Ola var så exalterad att han hoppade av glädje.

Kapitel 5

De började även göra julklappar till varandra. Ola valde att göra en vacker målning till sin bästa vän Trisse. Han hade aldrig målat förut, men han tyckte att det var jätteroligt.

Kapitel 6

När julafton äntligen kom samlades alla vänner runt en stor gran i skogen. De sjöng julsånger och delade sina julklappar med varandra. Ola var så glad att han nästan hoppade ur sin skinn.

Kapitel 7

Plötsligt hörde de ett mullrande ljud från skogen. Det visade sig vara en gammal man som bodde ensam och inte hade någon att fira jul med. Ola och hans vänner bjöd genast in mannen att fira jul tillsammans med dem.

Kapitel 8

De satte upp en extra plats vid bordet och delade med sig av sina julmat och presenter till den gamle mannen. Han blev så rörd att han började gråta av glädje. Ola och hans vänner visste att de hade gjort en god gärning.

Kapitel 9

Efter julmiddagen samlades alla runt elden och berättade roliga historier. Ola och hans vänner hade aldrig haft så roligt tidigare. Julen hade verkligen blivit den bästa dagen någonsin.

Kapitel 10

När det var dags att säga adjö var Ola och hans vänner så tacksamma för den underbara julen de hade haft tillsammans. De bestämde sig för att fira jul tillsammans varje år från och med nu.

Kapitel 11

Ola och hans vänner insåg att det viktigaste med julen inte var presenter och mat, utan att få dela glädjen och kärleken med dem man bryr sig om. De lova att alltid vara lika goda och generösa som de var denna jul.

Kapitel 12

Ola somnade den kvällen med ett stort leende på läpparna. Han visste att julen var den bästa tiden på året och att han hade de bästa vännerna i hela världen. Och så glad som Ola var hade han aldrig varit förut.
Skapa ny saga Se alla sagor