Potatisten som letade efter sin kompis potatisskalaren

Kapitel 1

Det var en gång en liten potatis som hette Potatisten. Han bodde i en stor grönsaksträdgård tillsammans med många andra potatisar.

Kapitel 2

Potatisten var annorlunda än de andra potatisarna för han hade ben och kunde gå omkring. Han trivdes inte riktigt med att bara ligga i jorden.

Kapitel 3

En dag vaknade Potatisten och upptäckte att hans bästa vän, potatisskalaren, var försvunnen. Han blev jätteorolig och bestämde sig för att ge sig ut och leta.

Kapitel 4

Han gick genom hela grönsaksträdgården och frågade alla grönsaker om de hade sett potatisskalaren, men ingen hade sett honom.

Kapitel 5

Potatisten fortsatte att leta och kom till slut till grönsakernas marknad. Där träffade han morotskarlen som sa att han sett potatisskalaren i skedens skog.

Kapitel 6

Potatisten tackade morotskarlen och skyndade sig till skedens skog. Där träffade han på ärtan Erland som sa att potatisskalaren hade blivit bortförd av den elaka grönsakshäxan.

Kapitel 7

Potatisten blev ännu mer orolig och bestämde sig för att bege sig till grönsakshäxans slott för att rädda sin vän.

Kapitel 8

På vägen till slottet mötte Potatisten salladen Solveig som erbjöd sig att hjälpa till. Tillsammans smidde de en plan för att ta sig in i slottet.

Kapitel 9

När de kom till slottet upptäckte de att det var fullt av farliga grönsaksfällor, men med list och mod lyckades de ta sig igenom dem.

Kapitel 10

Inne i slottet lyckades Potatisten och Solveig hitta potatisskalaren. De befriade honom och besegrade grönsakshäxan.

Kapitel 11

Potatisten, potatisskalaren och Solveig gick triumferande tillbaka till grönsaksträdgården där de blev hyllade som hjältar.

Kapitel 12

Från och med den dagen var Potatisten, potatisskalaren och Solveig de bästa vännerna och de upplevde många äventyr tillsammans i grönsaksträdgården.
Skapa ny saga Se alla sagor