Hunden och katten

Kapitel 1

Det var en gång en glad liten hund som hette Max. En dag bestämde sig Max för att ge sig ut på en äventyrsresa genom skogen.

Kapitel 2

På sin resa träffade Max en lurvig liten katt vid namn Molly. Molly var lite blyg till en början, men snart blev de bästa vänner.

Kapitel 3

Tillsammans fortsatte de sin resa genom skogen, hoppade över små bäckar och klättrade uppför branta backar.

Kapitel 4

Men plötsligt kom de till en stor flod som de var tvungna att ta sig över. Max tittade på Molly och sa: 'Jag tror vi kan bygga en bro tillsammans!'

Kapitel 5

Så de samlade grenar och pinnar och byggde en fin liten bro över floden. När de kom över till andra sidan, hörde de ett mullrande ljud.

Kapitel 6

Det visade sig att det var en stor björn som var arg för att de hade gått över hans flod. Max och Molly visste inte vad de skulle göra.

Kapitel 7

Men så kom de på att de kunde försöka få björnen att skratta istället för att vara arg. Så de började göra roliga danser och busiga grimaser.

Kapitel 8

Till deras förvåning började björnen skratta högt och sa: 'Ni är de roligaste djuren jag någonsin träffat!'

Kapitel 9

Så björnen bestämde sig för att följa med Max och Molly på deras äventyr och tillsammans fortsatte de genom skogen.

Kapitel 10

Efter många fler äventyr och spännande möten kom de tillbaka till sina hem. Max, Molly och björnen hade haft den bästa resan någonsin.

Kapitel 11

Och från den dagen var de tre bästa vänner och delade alla sina äventyr tillsammans.

Kapitel 12

Och om du någonsin går på äventyr i skogen, kanske du också träffar nya vänner och upplever spännande saker. Men kom ihåg att det är roligast när man är tillsammans med sina vänner.
Skapa ny saga Se alla sagor