Loke och Thea på äventyr hos morfar Börje och mormor Gunilla

Kapitel 1: Resan till Trummenäs

Loke och Thea var så spända inför resan till morfar Börje och mormor Gunillas hus på Trummenäs. De packade sina väskor med kläder och leksaker och sa hejdå till mamma Pernilla och pappa PO.

Kapitel 2: Ankomsten till Trummenäs

När de kom fram till morfar Börjes och mormor Gunillas hus, möttes de av en stor trädgård full av blommor och grönsaker. Morfar Börje berättade att de skulle sätta potatis i trädgården tillsammans.

Kapitel 3: Hjälpa till med potatissättningen

Loke och Thea fick varsin liten spade och började gräva hål i jorden. De skrattade och hade roligt medan de arbetade med att sätta potatisarna på rätt plats.

Kapitel 4: Spännande upptäckter i trädgården

Medan de arbetade i trädgården hittade Loke och Thea många små djur och insekter. De såg sniglar, skalbaggar och till och med en liten groda som hoppar omkring.

Kapitel 5: Picknick i trädgården

Efter att ha arbetat hårt med potatissättningen, hade morfar Börje och mormor Gunilla dukat upp en fin picknick i trädgården. Det fanns smörgåsar, saft och massor av godsaker att äta.

Kapitel 6: Utforskning av Skearyd

En dag bestämde sig Loke och Thea för att utforska närliggande Skearyd. De gick på långa promenader längs skogsvägar och hittade mängder av vackra blommor och spännande platser.

Kapitel 7: Skattjakt i skogen

Morfar Börje berättade om en gammal skatt som sägs vara gömd i skogen. Tillsammans med Loke och Thea började de leta efter spännande ledtrådar och gamla kartor för att hitta skatten.

Kapitel 8: Det mystiska fyndet

Efter många timmars letande, hittade Loke och Thea en gammal kista gömd under ett träd. När de öppnade den, fann de massor av gamla mynt och vackra smycken som glittrade i solen.

Kapitel 9: En dag på stranden

En varm och solig dag åkte Loke och Thea till stranden tillsammans med morfar Börje och mormor Gunilla. De byggde sandslott, badade i havet och hade en riktig härlig dag.

Kapitel 10: Fisketur med morfar Börje

Morfar Börje tog med Loke och Thea ut på en båttur för att fiska. De hade roligt medan de drog upp fiskar från vattnet och morfar Börje berättade spännande historier om havet.

Kapitel 11: Avsked och minnen

När det var dags att åka hem, kramade Loke och Thea om morfar Börje och mormor Gunilla. De lovade att återvända snart och att de alltid skulle minnas sina fantastiska äventyr tillsammans.

Kapitel 12: Återföreningen med mamma och pappa

När Loke och Thea kom hem, berättade de spänt för mamma Pernilla och pappa PO om allt roligt de hade haft hos morfar Börje och mormor Gunilla. De längtade redan tillbaka till Trummenäs för nya äventyr.
Skapa ny saga Se alla sagor