Filip och draken i Trollskogen

Kapitel 1 - En ovanlig dag

Det var en solig dag i byn Kungsliden och alla barnen lekte på den stora ängen. Filip var extra busig idag och ville utforska den mystiska Trollskogen som ingen vågade gå in i.

Kapitel 2 - In i Trollskogen

Filip gick mot skogens kant, trots varningsskyltarna som sa 'Ingen får gå in'. Han var spänd och lite rädd, men hans äventyrliga sinne drev honom framåt.

Kapitel 3 - Mötet med drakens vän

Inne i Trollskogen mötte Filip en konstig liten varelse med glittrande ögon. Det visade sig vara en alv som berättade om den stora draken som bodde i skogen men som inte var farlig för den som var godhjärtad.

Kapitel 4 - Det mystiska ägget

Alven visade Filip till drakens näste där han hittade ett glittrande ägg. Han visste att detta var en gåva från draken och att han var utvald att ta hand om det.

Kapitel 5 - En obehaglig upptäckt

Plötsligt hör Filip ett fruktansvärt vrål och känner marken skaka. Draken är arg för att någon varit i hennes näste och hotar med att bränna ner hela Trollskogen.

Kapitel 6 - Modet att konfrontera

Filip bestämmer sig för att han måste prata med draken och förklara att han inte menade något ont. Han tar ägget med sig och beger sig djupare in i skogen.

Kapitel 7 - En oväntad vänskap

När han når drakens gömställe ser han att draken är ledsen och ensam. Med mod och vänlighet lyckas Filip övertyga draken om att han kommer att ta hand om ägget och att de kan vara vänner.

Kapitel 8 - Vägen hem

Filip lämnar Trollskogen med ett stort leende. Han berättar för alven om sin nya vän och tillsammans vandrar de tillbaka till byn Kungsliden.

Kapitel 9 - Äggets förvandling

Efter några dagar kläcks ägget och en liten drakunge kommer ut. Den är lekfull och nyfiken och Filip tar hand om den som sitt eget barn.

Kapitel 10 - En oväntad hjälte

Tiden går och drakkungen växer sig stark och mäktig. En dag blir byn Kungsliden hotad av en ond trollkarl och det är upp till Filip och draken att rädda byn.

Kapitel 11 - Kampen mot det onda

Filip och draken slåss tappert mot trollkarlen och hans onda följeslagare. Tillsammans med alven och byborna lyckas de till slut besegra det onda.

Kapitel 12 - Slutet på sagan

Efter att ha räddat byn blir Filip och draken hyllade som hjältar. De fortsätter att skydda Trollskogen och byn och deras vänskap blir legendarisk.
Skapa ny saga Se alla sagor