Grisen som ville flyga

Kapitel 1

Det var en gång en liten gris som hette Gösta. Han bodde på en bondgård tillsammans med många andra djur. Gösta var en busig och nyfiken gris som alltid drömde om att kunna flyga.

Kapitel 2

En dag såg Gösta några fåglar flyga över gården och han blev så avundsjuk. Han frågade hönan Hilda om han också kunde lära sig att flyga, men hon skrattade bara åt honom.

Kapitel 3

Gösta gav inte upp utan började öva på att hoppa högt för att kunna flyga. Men ju högre han hoppade, desto mer trött blev han.

Kapitel 4

En dag kom bonden förbi och Gösta berättade om sin dröm att kunna flyga. Bonden log och sa att han hade en idé som kanske kunde hjälpa Gösta att förverkliga sin dröm.

Kapitel 5

Bonden byggde en liten fallskärm åt Gösta och sa att om han hoppade från en hög plats så skulle han kunna sväva en liten stund. Gösta var överlycklig och började genast öva på sin fallskärm.

Kapitel 6

Efter många dagars övning kände Gösta sig redo att ta det stora steget. Han klättrade upp på ladans tak och med ett stort skutt hoppade han ut i luften med sin fallskärm.

Kapitel 7

Gösta svävade genom luften och kände sig fri som en fågel. Alla djuren på gården tittade upp förundrat och hejade på Gösta som flög över dem med sin fallskärm.

Kapitel 8

Efter en stund landade Gösta mjukt på marken och jublade av lycka. Han hade uppfyllt sin dröm att kunna flyga, även om det var med hjälp av en fallskärm.

Kapitel 9

Från och med den dagen blev Gösta känd som 'Gösta Glidare' och han gav upp att försöka flyga utan fallskärm. Han var lycklig med att kunna sväva fritt över gården.

Kapitel 10

Gösta insåg att man inte alltid behöver göra precis som fåglarna för att kunna uppfylla sina drömmar. Han var glad att han hade vågat prova något nytt och att han hade fått hjälp av bonden.

Kapitel 11

Gösta fortsatte att glida runt på gården varje dag och han berättade för alla djuren om hur skönt det var att kunna flyga även som en liten gris.

Kapitel 12

Och så levde Gösta Glidare lycklig i alla sina dagar, och han blev ett exempel för alla djuren att man kan uppfylla sina drömmar oavsett vem man är och vad man är för djur.
Skapa ny saga Se alla sagor