Farmor Gun-Britt och skogstomten i Emmaboda

Kapitel 1: En mystisk skogstomte

Farmor Gun-Britt bodde i en liten stuga mitt i skogen utanför Emmaboda. En dag när hon var ute och plockade bär hittade hon en liten skogstomte som hade fastnat i en snara. Farmor Gun-Britt hjälpte tomten att komma loss och han tackade henne med ett stort leende.

Kapitel 2: En magisk häst

Skogstomten berättade för farmor Gun-Britt att han var på jakt efter sin magiska häst som hade försvunnit in i skogen. Farmor Gun-Britt erbjöd sig att hjälpa till att leta och tillsammans begav de sig djupt in i skogen.

Kapitel 3: Spåren i skogen

Medan de vandrade genom skogen hittade de mystiska spår som ledde dem djupare in i det täta grönskande landskapet. Farmor Gun-Britt frågade om tomten vad som var så speciellt med den magiska hästen han letade efter.

Kapitel 4: Jakten efter hästen

Tomten berättade att hans häst hade förmågan att läka sår och sjukdomar bara genom att röra vid dem. Farmor Gun-Britt blev imponerad och lovat att göra allt för att hjälpa till att hitta hästen.

Kapitel 5: En oväntad upptäckt

Plötsligt hörde de ljudet av hästhovar som närmade sig. De smög sig framåt och fann hästen som åt av de saftigaste gröna bladen inne i en glänta. Farmor Gun-Britt greppade hennes repklättrade sitt och hoppade på hästens rygg.

Kapitel 6: Farmor Gun-Britts prova

Farmor Gun-Britt försökte lugna hästen och förklarade att de inte var där för att skada den. Efter en stund svarade hästen på hennes lugnande röst och tillät henne att klappa sin nos.

Kapitel 7: En farofylld resa

Med hästen nu vid deras sida begav sig Farmor Gun-Britt och skogstomten tillbaka till stugan. Men på vägen mötte de faror och hinder, och de var tvungna att kämpa tillsammans för att övervinna dem.

Kapitel 8: Vänskapens magi

Genom att arbeta tillsammans och lita på varandra lyckades de ta itu med alla faror och komma säkert tillbaka till stugan. Där väntade en överraskning på dem, för hästen började plötsligt att lysa i en varm gyllene glans.

Kapitel 9: Hästens helande krafter

Hästen visade sig vara den magiska varelsen som tomten hade letat efter och den hade förvandlat sig av ren glädje över att återförenas med sin vän. Farmor Gun-Britt märkte att hennes gamla knän inte längre värkte och hennes hud hade blivit slätare och friskare.

Kapitel 10: Hemligheten avslöjad

Tomten erkände att han hade använt hästens krafter för att hjälpa människor i nöd runt omkring i skogen. Han ville sprida hästens helande krafter till dem som behövde det mest. Farmor Gun-Britt lovade att hjälpa honom att skapa ett tryggt och säkert hem för hästen i skogen.

Kapitel 11: Ett nytt hem för hästen

Tillsammans byggde de en skyddad hage för hästen med hjälp av de starkaste träd från skogen. De skapade också en liten lada där hästen kunde sova och äta tryggt.

Kapitel 12: Vänskap för evigt

Med hästen nu trygg och lycklig i sitt nya hem, lovade farmor Gun-Britt och skogstomten att besöka den så ofta de kunde. De hade blivit de bästa av vänner genom sitt äventyr och skulle aldrig glömma den magiska tiden de hade tillsammans.
Skapa ny saga Se alla sagor