Isadora och drömvärlden

Kapitel 1 - En sömnlös natt

Det var en gång en liten flicka som hette Isadora. Varje natt låg hon vaken i sitt rum och kunde inte somna. Hon tänkte på alla möjliga saker, som stjärnorna på himlen och de fantastiska äventyr hon skulle vilja vara med om i drömmarnas värld.

Kapitel 2 - Skogens sus

En natt hörde Isadora ett mystiskt susande ljud utanför sitt fönster. Hon smög sig tyst ut i trädgården och upptäckte att det kom från skogen. Nyfiken som hon var bestämde hon sig för att följa ljudet in i skogen.

Kapitel 3 - Träffar skogsvarelser

I skogen mötte Isadora små varelser som bodde där. De var inte alls rädda för henne, utan bjöd in henne att följa med på deras äventyr. Tillsammans sprang de genom skogen och lekte tills solen började gå upp.

Kapitel 4 - Resan till sjöns botten

En annan natt drömde Isadora om att hon simmade ner till sjöns botten. Där mötte hon fiskar och sjöjungfrur som visade henne alla sina hemligheter. Det var en magisk upplevelse som hon aldrig skulle glömma.

Kapitel 5 - Flygturen med drakar

På en annan natt drömde Isadora att hon flög genom luften på ryggen av en enorm drake. Tillsammans utforskade de höga bergstoppar och glittrande sjöar, och Isadora kände sig fri som fågeln.

Kapitel 6 - Fängslad av trolldomens makt

Under en natt hamnade Isadora i en märklig förtrollad skog där allt var snett. Hon blev tillfångatagen av en ond trollkarl, men med hjälp av hennes mod och list lyckades hon bryta trolldomens makt och fly därifrån.

Kapitel 7 - Den magiska cirkusen

En regnig natt snubblade Isadora in i en magisk cirkus där akrobater, trollkarlar och clowner uppträdde. Hon blev tillfrågad om hon ville vara med och hon sa ja. Hon utförde sina konster och hela publiken applåderade.

Kapitel 8 - Utflykten till månens yta

Isadora drömde om att hon var en astronaut som åkte till månen. Där mötte hon månvarelser och fick uppleva en helt annan värld. Men efter en stund längtade hon ändå tillbaka till sin egen jord.

Kapitel 9 - Åkattraktionernas land

En natt upptäckte Isadora att hon hamnat mitt i en nöjespark med hisnande åkattraktioner. Hon provade allt från berg- och dalbanor till karuseller och skrattade så mycket att hon nästan glömde bort sin trötthet.

Kapitel 10 - Drömmarnas ö

Till slut kom Isadora till en ö där alla hennes drömmar blev verklighet. Där kunde hon flyga, simma och klättra precis som hon ville. Men trots allt kul längtade hon ändå efter en riktig natts sömn.

Kapitel 11 - Mötet med sömndraken

En kväll mötte Isadora en snäll drake som kunde förvandla hennes mardrömmar till vackra drömmar. Tillsammans flög de till olika platser och draken visade henne hur man kan slappna av och somna gott.

Kapitel 12 - Isadoras söta drömmar

Till sist lärde sig Isadora att koppla av och tänka på fina saker, som snälla drakar, magiska skogar och cirkusar. Hon somnade gott och drömde om allt det hon varit med om, men den här gången vaknade hon utvilad och glad.
Skapa ny saga Se alla sagor