Esmé firar jul med sin familj

Kapitel 1: Förberedelser inför julen

Det var en gång en liten flicka som hette Esmé. Hon var 11 månader gammal och nu var det dags för hennes första jul. Esmés mamma, pappa och farmor gjorde sig i ordning för att fira jul tillsammans. De pyntade granen och bakade pepparkakor, allt medan Esmé nyfiket tittade på.

Kapitel 2: Julklappar och snöbollar

Esmés mamma och pappa berättade för henne om tomten och julklappar. Esmé skrattade och klappade händerna av spänning. Plötsligt började det snöa ute. Esmé fick se snö för första gången och skrattade glatt när hennes pappa kastade snöbollar mot fönstret.

Kapitel 3: Julmiddagen och tomten

På julaftonskvällen samlades familjen runt det vackert dukade bordet. Esmé satt i sin barnstol och smaskade på risgrynsgröt. Plötsligt hörde de ett skrammel utanför fönstret. Det var tomten som kom med julklappar till Esmé.

Kapitel 4: Esmés första julklapp

Esmé öppnade sin första julklapp. Det var en mjuk och gosig nallebjörn. Hon kramade om nallen och log stort. Sedan öppnade hon fler julklappar och varje gång hon fick en ny leksak blev hon lika glad.

Kapitel 5: Julsånger och dans

Efter julmiddagen sjöng familjen julsånger tillsammans. Esmé skrattade och klappade händerna i takt. Sedan dansade de runt granen och Esmé skrattade ännu mer när hon såg sina föräldrar och farmor dansa.

Kapitel 6: Sagostund med farmor

Innan det var dags att gå och lägga sig, satte sig Esmé med sin farmor. Farmor berättade en saga för henne om en magisk julgran. Esmé lyssnade spänt och somnade sedan gott med drömmar om tomten och julklappar.
Skapa ny saga Se alla sagor