Ella och den magiska fen

Kapitel 1 - Ellas temperament

Det var en gång en liten flicka som hette Ella. Hon var fyra år gammal och hade ett riktigt svårt temperament. Hon kunde bli väldigt arg och rädd för att inte kunna kontrollera sina känslor.

Kapitel 2 - Feen som kom till Ella

En dag när Ella var ute och lekte i skogen, dök plötsligt en vacker fe upp. Feen hade glittrande vingar och ett vänligt leende. Hon sa att hon hade kommit för att hjälpa Ella med sitt temperament.

Kapitel 3 - Att andas djupt

Feen började lära Ella hur man kunde kontrollera sitt temperament genom att andas djupt. Varje gång Ella kände sig arg eller rädd, påminde feen henne om att ta några djupa andetag.

Kapitel 4 - Att räkna till tio

Sedan lärde feen Ella en annan teknik. När Ella började känna sig arg, bad feen henne att räkna till tio innan hon reagerade. Det hjälpte Ella att lugna ner sig.

Kapitel 5 - Att prata om sina känslor

Feen berättade för Ella att det var viktigt att prata om sina känslor. Ella började berätta för feen om varför hon blev arg och rädd. Feen lyssnade tålmodigt och gav henne bra råd.

Kapitel 6 - En magisk övning

För att öva upp kontrollen över sitt temperament, lärde feen Ella en magisk övning. Tillsammans gjorde de olika rörelser och kände hur styrkan och lugnet flödade genom Ellas kropp.

Kapitel 7 - Utmaningen i skolan

När Ella återvände till skolan, stötte hon på en utmaning. En klasskamrat retade henne, men istället för att bli arg, använde Ella de tekniker hon lärt sig från feen. Det fungerade!

Kapitel 8 - Beröm från föräldrarna

Ella berättade för sina föräldrar om hur feen hade hjälpt henne att kontrollera sitt temperament. De var så stolta och berömde henne för hennes hårda arbete.

Kapitel 9 - Feens avsked

Efter ett tag kände Ella att hon kunde hantera sitt temperament mycket bättre. Feen kom för att säga adjö och Ella tackade henne för all hjälp.

Kapitel 10 - En förmåga för livet

Även om feen hade rest, visste Ella att hon skulle ha förmågan att kontrollera sitt temperament för resten av sitt liv. Hon hade lärt sig så mycket viktiga saker.

Kapitel 11 - Hjälpa andra

Ella bestämde sig för att hjälpa andra barn som hade svårt med sitt temperament. Hon berättade för dem om de magiska tekniker hon hade lärt sig från feen.

Kapitel 12 - En lycklig slut

Ella fortsatte att sprida glädje och vänlighet omkring sig. Hon visste att även om det kunde vara svårt, kunde man alltid lära sig att kontrollera sitt temperament med lite hjälp och magi.
Skapa ny saga Se alla sagor