Hampus möter tomten

Kapitel 1 - En vanlig dag på caféet

Det var en vanlig dag på caféet där Hampus arbetade. Han älskade att hjälpa till med att servera kaffe och bakverk till de hungriga kunderna.

Kapitel 2 - En speciell önskan

En dag när Hampus tog en paus utanför caféet, satt han och drömde om att få träffa tomten, för han hade hört att tomten var på besök i staden.

Kapitel 3 - En mystisk skugga

Plötsligt såg Hampus en mystisk skugga vid caféets bakdörr. Han kände sig nyfiken och bestämde sig för att undersöka.

Kapitel 4 - Mötet med tomten

När Hampus öppnade dörren stod tomten där och tittade på honom med sitt glittrande ögon. Hampus var förvånad och glad över att äntligen träffa tomten.

Kapitel 5 - En magisk önskan

Tomten berättade för Hampus att han hade hört hans önskan och bestämt sig för att uppfylla den. Hampus kunde inte tro sina öron, han fick önska sig något magiskt.

Kapitel 6 - Önskningen som gick i uppfyllelse

Hampus önskade sig att kunna flyga som en fågel. Och genast kunde han känna vingar växa på sin rygg och han flög upp i skyn med tomten bredvid sig.

Kapitel 7 - Äventyret i luften

Hampus och tomten flög över hustaken och skogen, de kände sig som riktiga superhjältar och hade aldrig haft så roligt tidigare.

Kapitel 8 - Hemkomsten

Efter sitt äventyr i luften kom de tillbaka till caféet precis i tid för att servera eftermiddagsfikat. Hampus kände sig som den lyckligaste pojken i världen.

Kapitel 9 - Delar med sig av äventyret

Hampus berättade för sina vänner och familj om sitt äventyr med tomten och alla var imponerade och avundsjuka på honom.

Kapitel 10 - Hemligheten avslöjas

Nästa dag berättade Hampus för en liten flicka på caféet om sitt äventyr. Då brast flickan ut i skratt och avslöjade att hon hade sett tomten smyga in bakvägen dagen innan.

Kapitel 11 - En vänlig lektion

Tomten kom fram och erkände att han hade spelat med Hampus för att göra hans dröm till verklighet. Han berättade också att det viktigaste var att tro på sig själv och sina egna krafter.

Kapitel 12 - En vänskap för livet

Hampus och tomten blev vänner för livet och varje jul hjälpte Hampus tomten med att dela ut julklappar till alla snälla barn. Och varje gång han flög i skyn tänkte han på den magiska dagen då han mötte tomten.
Skapa ny saga Se alla sagor