Två elefanter som ville flyga

Kapitel 1 - En dröm om att flyga

Det var en gång två elefanter vid namn Elmer och Ellie. De var bästa vänner och bodde tillsammans i den djupa djungeln. En natt när stjärnorna var extra gnistrande, låg Elmer vaken och drömde om att kunna flyga precis som fåglarna.

Kapitel 2 - En galen idé

Nästa dag berättade Elmer för Ellie om sin dröm och hur han önskade att de kunde flyga tillsammans. Ellie skrattade åt den galna idén, men hon kunde se hur allvarlig Elmers önskan var.

Kapitel 3 - Planeringen börjar

Tillsammans började de två elefanterna planera hur de skulle kunna uppfylla Elmers önskan. De samlade grenar, löv och lianer för att bygga något som skulle hjälpa dem att flyga.

Kapitel 4 - Flygande försök

Efter dagar av ihärdigt arbete var Elmer och Ellie redo att göra sina första flygande försök. De klättrade högt upp i ett träd och kastade sig ut, men tyvärr landade de pladask på marken.

Kapitel 5 - Modet sätts på prov

Trots det misslyckade försöket gav inte Elmer och Ellie upp. De bestämde sig för att försöka igen och igen tills de lyckades flyga, och deras mod sattes verkligen på prov.

Kapitel 6 - En oväntad hjälp

En dag när de övade att flyga dök en grupp fåglar upp. De spanade nyfiket på de två elefanterna och började sedan att ge dem tips om hur de själva flög.

Kapitel 7 - Flygande framgång

Med fåglarnas hjälp och ihärdig träning började Elmer och Ellie att faktiskt kunna flyga korta sträckor. De var så glada och tacksamma för all hjälp de fick.

Kapitel 8 - En farlig situation

Under en av sina flygövningar hamnade Ellie i en farlig situation då hon nästan flög rakt in i ett träd. Elmer flög snabbt till hennes räddning och lyckades dra henne undan.

Kapitel 9 - En viktig insikt

Efter den farliga situationen insåg Elmer och Ellie att även om det var fantastiskt att kunna flyga, så var deras äkta styrka och mod att hjälpa varandra i svåra situationer.

Kapitel 10 - En ny dröm

Tillsammans bestämde sig Elmer och Ellie för att deras nya dröm var att hjälpa andra djur i djungeln och dela med sig av allt de lärt sig om vänskap och mod.

Kapitel 11 - Djungelns hjältar

Elmer och Ellie blev snabbt kända som djungelns hjältar. De hjälpte till att hitta mat åt andra djur, räddade fåglar som fastnat i träd och lärde dem också sina flygkonster.

Kapitel 12 - Livet blir ännu bättre

Trots att de aldrig kunde flyga som fåglarna var Elmer och Ellie lyckliga. De insåg att äkta vänner kan göra de mest omöjliga drömmar möjliga och att äventyr tillsammans är det bästa av allt.
Skapa ny saga Se alla sagor