En säl som heter Olle

Kapitel 1

Det var en gång en söt liten säl som hette Olle. Han bodde tillsammans med sin mamma och pappa i en vacker liten grotta vid havet.

Kapitel 2

Olle älskade att leka med sina sälkompisar och simma runt i det klara blåa vattnet. Han var en busig liten säl som alltid hittade på roliga bus.

Kapitel 3

En dag när Olle var ute och lekte hörde han ett konstigt ljud. Det lät som om någon var i nöd. Han simmade snabbt mot ljudet för att se vad det var.

Kapitel 4

När Olle kom närmare upptäckte han att det var en liten fisk som hade fastnat i en gammal fisknät. Fisken bad Olle om hjälp att komma loss.

Kapitel 5

Olle kände sig duktig och stark när han lyckades få loss fisken ur nätet. Fisken var så tacksam och bad Olle att följa med honom till en magisk undervattensvärld som ingen säl hade sett förut.

Kapitel 6

Spänd av nyfikenhet följde Olle med fisken genom en hemlig tunnel under vattnet. När de kom ut på andra sidan öppnades en fantastisk värld med lysande koraller och färgglada fiskar.

Kapitel 7

Olle och fisken lekte och utforskade den magiska undervattensvärlden hela dagen. Det var som om tiden stod stilla och inget ont fanns i den här underbara platsen.

Kapitel 8

När kvällen närmade sig kände Olle att det var dags för honom att återvända till sin familj. Han tackade fisken för den fantastiska upplevelsen och lovade att återkomma.

Kapitel 9

Med en varm känsla i hjärtat simmade Olle tillbaka genom tunnlarna och kom fram till sitt hem precis när solen höll på att gå ner.

Kapitel 10

Mamma och pappa blev så glada när de såg Olle komma tillbaka. Han berättade allt om den magiska undervattensvärlden och de lyssnade fascinerat till hans äventyr.

Kapitel 11

Från och med den dagen besökte Olle den magiska undervattensvärlden så ofta han kunde. Han visste att han hade fått en speciell vän i den lilla fisken.

Kapitel 12

Och så levde Olle lycklig i all sina dagar, vänner med både sälarna i havet och invånarna i den magiska undervattensvärlden.
Skapa ny saga Se alla sagor