Trollets terror

Kapitel 1

Det var en gång en liten by som låg djupt inne i skogen. Byborna levde ett lugnt och fridfullt liv tills en dag då ett hemskt troll kom till byn.

Kapitel 2

Trollet var stort och skrämmande. Det gick runt i byn och skapade kaos. Det slog sönder staket, skrämde djuren och skrämde invånarna.

Kapitel 3

Byborna var förtvivlade och visste inte vad de skulle göra. De bad till de gudar och gudinnor som de trodde på, men ingenting verkade kunna stoppa trollet.

Kapitel 4

En dag kom en liten pojke vid namn Erik till byn. Han hade hört talas om trollet och bestämde sig för att hjälpa byborna.

Kapitel 5

Erik gick till byns visaste man och bad om råd. Den vise mannen berättade för Erik att trollet kunde besegras med mod och list.

Kapitel 6

Erik bestämde sig för att lura trollet. Han smidde en plan och började samla byborna för att förbereda sig för striden mot trollet.

Kapitel 7

Natten innan striden låg byborna vakna och väntade med spänning. De visste att det skulle bli en farlig och svår kamp.

Kapitel 8

När solen gick upp nästa dag stod Erik och byborna redo. Trollet dök upp och utbröt kaos, men Erik och byborna lyckades lura trollet in i en fälla.

Kapitel 9

Med mycket mod och tålamod lyckades byborna att fånga trollet i en stor nät. De band fast honom och förde honom ut ur byn.

Kapitel 10

Trollet skrek och försökte frigöra sig, men det var för sent. Byborna hade segrat och trollet försvann för alltid.

Kapitel 11

Efter den stora segern firade byborna med en stor fest. De var glada och tacksamma för att de hade vunnit över det onda trollet.

Kapitel 12

Från och med den dagen levde byborna i fred och harmoni. Erik blev hyllad som en hjälte och trollet blev en saga som levde vidare i byns minnen.
Skapa ny saga Se alla sagor