Grodan och Tomtenissen

Kapitel 1: Vid Sjön

Det var en gång en liten groda som bodde vid en vacker sjö. Grodan trivdes mycket bra i sin sjö och simmade glatt omkring varje dag. En dag kom en tomtenisse från skogen och slog sig ner i en liten stuga nära sjön.

Kapitel 2: Vännerna möts

Grodan och tomtenissen möttes av en slump en solig dag. Grodan var nyfiken på den lilla figuren som bodde i stugan och tomtenissen var imponerad av grodans simkonst. De blev genast vänner och började umgås varje dag.

Kapitel 3: Vänskapen växer

Grodan och tomtenissen hade så roligt tillsammans att de knappt märkte tiden förbi. De lekte, pratade och skrattade och hade det jättemysigt vid sjön. Men en dag kom de på att grodan inte fick lämna sjön och tomtenissen inte fick lämna gården.

Kapitel 4: En klurig lösning

Grodan och tomtenissen bestämde sig för att hitta en klurig lösning på problemet. De började tänka och klura och till slut fick de en idé. De skulle bygga en liten brygga som sträckte sig från gården ut i vattnet, så grodan kunde komma upp på land utan att lämna sjön.

Kapitel 5: Bryggan byggs

Grodan och tomtenissen satte genast igång med att bygga sin brygga. De samlade grenar, plankor och rep och arbetade tillsammans med all sin kraft. Snart stod en vacker brygga klar, som sträckte sig ut i sjön.

Kapitel 6: En fin upptäckt

Nu kunde grodan komma upp på land och umgås med tomtenissen utan att lämna sjön. De hade så roligt tillsammans och gjorde många fina upptäckter i skogen. Tomtenissen visade grodan sina bästa gömställen och grodan visade tomtenissen de vackraste simställena i sjön.

Kapitel 7: Skattjakt i skogen

En dag bestämde de sig för att ha skattjakt i skogen. De gömde små skatter åt varandra och letade med spänning efter de gömda skatterna. Tomtenissen hittade en vacker sten och grodan hittade ett glittrande löv. De var båda jätteglada över sina fynd.

Kapitel 8: En farlig situation

En kväll när solen gick ner över sjön hörde grodan tomtenissen skrika. En stor varg var på väg mot gården! Grodan hoppade upp på bryggan och simmade så fort den kunde ut mot vargen för att skrämma bort den. Tomtenissen var jätterädd men grodan var snabb och modig.

Kapitel 9: En orolig natt

Efter den farliga händelsen var både grodan och tomtenissen oroliga. De satt uppe hela natten och pratade om vad som hade hänt. Grodan lovade att aldrig lämna tomtenissens sida om det skulle bli farligt och tomtenissen lovade att alltid se till att grodan var trygg i sjön.

Kapitel 10: En ny idé

Efter den oroliga natten kom grodan och tomtenissen på en ny idé. De skulle bygga en liten träkoja vid sjöns kant där grodan kunde sova och vara trygg om natten, och tomtenissen skulle få en liten stuga nära sjön där han kunde bo tillsammans med grodan.

Kapitel 11: Stugorna byggs

Grodan och tomtenissen började genast med att bygga sina stugor. De samlade mossa, bark och kvistar och arbetade sida vid sida med stor omsorg. Snart stod två små stugor klara och de var superfina, precis som de hade tänkt sig.

Kapitel 12: Allas lycka

Nu kunde grodan och tomtenissen vara tillsammans dygnet runt utan att bryta sina regler. De hade det så mysigt i sina fina stugor vid sjön och gjorde alltid roliga saker tillsammans. Deras vänskap och kluriga lösningar hade gjort dem båda väldigt lyckliga.
Skapa ny saga Se alla sagor