Iris och den magiska cirkusen

Kapitel 1 - En mystisk inbjudan

Det var en vacker sommardag när Iris hittade en glittrande inbjudan till en cirkus i hennes brevlåda. Hon kunde inte tro sina ögon när hon läste att cirkusen var magisk och att den endast besöktes av speciellt utvalda gäster.

Kapitel 2 - På väg till cirkusen

Iris satte på sig sin finaste klänning och begav sig iväg mot den hemliga platsen där cirkusen skulle vara. På vägen mötte hon en pratglad ekorre som visade henne vägen genom skogen.

Kapitel 3 - Den magiska entrén

När Iris kom fram till cirkusen möttes hon av en stor port gjord av gnistrande stjärnor. När hon gick genom porten kände hon en pirrande känsla i hela kroppen.

Kapitel 4 - Möte med cirkusens magiker

Inne i cirkustältet träffade Iris en vänlig gammal man med långt vitt skägg. Han berättade för henne att cirkusen var full av magi och att hon hade blivit utvald att vara med i kvällens föreställning.

Kapitel 5 - Träningen börjar

Iris fick snabbt lära sig att jonglera med färgglada bollar och att balansera på lina. Trots att det var svårt tyckte hon att det var jätteroligt att få vara med och träna inför föreställningen.

Kapitel 6 - Cirkusens underbara djur

Under träningen fick Iris även träffa cirkusens magiska djur. Det fanns en elefant som kunde måla vackra bilder med sin snabel och en apa som kunde göra konster på en liten cykel.

Kapitel 7 - En oväntad vänskap

Iris blev snabbt vän med cirkusens clown, en lustig figur med röd näsa och stora skor. Tillsammans skrattade de och hittade på roliga upptåg backstage.

Kapitel 8 - Kvällens föreställning

När kvällen kom var Iris redo för sin stora debut. Hon klädde sig i en gnistrande dräkt och gick ut på scenen inför en förtrollad publik. Tillsammans med de andra cirkusartisterna bjöd hon på en fantastisk föreställning.

Kapitel 9 - En oväntad utmaning

Under föreställningen stötte Iris på en utmaning när en av de magiska djuren blev rädda och sprang amok. Med snabbtänkthet och mod lyckades hon lugna ner djuret och fortsätta föreställningen.

Kapitel 10 - En magisk avslutning

Efter föreställningen fick Iris en stor applåd från publiken. Hon kände sig stolt och lycklig över att ha varit med i cirkusen. Som avslutning bjöd cirkusens magiker på en magisk trolleriföreställning.

Kapitel 11 - Hemresan

När kvällen var slut och cirkusen tackat för sig var det dags för Iris att bege sig hemåt. På vägen fick hon tänka tillbaka på alla underbara stunder hon upplevt under den magiska kvällen.

Kapitel 12 - En minnesvärd dag

Tillbaka hemma i sin säng kunde Iris inte sluta le när hon tänkte på allt som hade hänt. Hon visste att hon för alltid skulle bära med sig minnet av den magiska cirkusen och hennes stora äventyr.
Skapa ny saga Se alla sagor