Den lilla röda fågeln

Kapitel 1

Det var en gång en liten röd fågel som bodde högst uppe i det stora trädet. Hon hette Ruby och var den snabbaste fågeln i hela skogen.

Kapitel 2

En dag flög Ruby runt i skogen och träffade på en annan fågel, en stilig blå fågel vid namn Billy. Han var känd för att vara den starkaste fågeln i skogen.

Kapitel 3

Ruby blev genast förtrollad av Billys charm och ville inget hellre än att få ligga bredvid honom i hans bo högst upp i ett annat träd.

Kapitel 4

Men Ruby visste att hon inte kunde göra det utan att få tillåtelse av sina föräldrar. Så hon flög hem till sitt eget träd och frågade dem om lov.

Kapitel 5

Föräldrarna blev först förvånade men sedan förklarade de för Ruby att det var viktigt att vänta tills hon var äldre och verkligen kände att det var rätt.

Kapitel 6

Ruby tyckte att det var svårt att vänta, men hon förstod att hennes föräldrar hade hennes bästa intresse i åtanke.

Kapitel 7

Medan hon väntade, fortsatte Ruby att flyga runt i skogen och träffa olika fåglar. Hon insåg att det fanns många andra viktiga saker än att bara ligga med en pojkfågel.

Kapitel 8

Hon lärde sig mycket om vänskap och samarbete, och hon insåg att hon hade många vänner som brydde sig om henne.

Kapitel 9

Till slut blev Ruby äldre och klokare. Hon visste att hon var redo att välja den rätta fågeln att ligga med, när tiden var inne.

Kapitel 10

En dag träffade hon återigen på Billy, och det kändes som om tiden var inne. Men istället för att bara tänka på det, frågade hon honom om han ville flyga med henne och lära känna henne bättre först.

Kapitel 11

Billy tyckte att det var en klok idé, och de tillbringade mycket tid tillsammans med att upptäcka skogen och dess underverk.

Kapitel 12

Till sist, när de båda kände sig redo, flög de tillsammans till Billys trädbo och låg bredvid varandra och pratade tills solen gick ner bakom träden. Ruby visste att hon hade valt rätt, och att det hade varit värt att vänta.
Skapa ny saga Se alla sagor