Tilda och de försvunna trosorna

Kapitel 1

Det var en gång en liten flicka som hette Tilda. En dag när hon vaknade och skulle klä på sig för skolan upptäckte hon att hennes favorittrosor var försvunna!

Kapitel 2

Tilda letade överallt i sitt rum, under sängen, i garderoben och till och med i sin ryggsäck, men trosorna var borta.

Kapitel 3

Förvirrad och ledsen gick Tilda till sin mamma och berättade om de försvunna trosorna. Mamma lovade att hjälpa till med att hitta dem.

Kapitel 4

Tillsammans med mamma började Tilda söka i hela huset. De tittade i tvättstugan, i köket och till och med i pappas skrivbord, men trosorna fanns ingenstans.

Kapitel 5

Tilda och mamma bestämde sig för att be grannarna om hjälp. De knackade på varje dörr och frågade om någon hade sett de försvunna trosorna, men ingen visste var de var.

Kapitel 6

Plötsligt kom Tildas lillebror Ludde springande med trosorna i handen. Han hade tagit dem för att leka kurragömma!

Kapitel 7

Tilda skrattade och kramade om sin lillebror. Hon var så glad att hon hade hittat sina trosor. Nu kunde hon äntligen gå till skolan i sina favorittrosor.

Kapitel 8

Men mitt i all glädje kom Tilda på att hon hade glömt av att tacka mamma för all hjälp. Hon sprang till köket och gav mamma en stor kram och en kyss.

Kapitel 9

Från och med den dagen lärde sig Tilda att vara mer uppmärksam på sina saker och att alltid vara tacksam för den hjälp hon fått.

Kapitel 10

Och Ludde lovade att aldrig mer ta hennes trosor utan att fråga först. De lovade varandra att alltid vara ärliga och hjälpsamma.

Kapitel 11

Så Tilda och Ludde lärde sig en viktig läxa den dagen, och de visste att de alltid kunde räkna med varandra och sin familj.

Kapitel 12

Och därmed slutar vår saga om Tilda och de försvunna trosorna. Kom ihåg att ta hand om dina saker och var tacksam för dem du har nära dig. God natt och dröm sött!
Skapa ny saga Se alla sagor