Kurragömma i snöhögen

Kapitel 1: Den stora snöhögen

Det var en vacker vinterdag och barnen var ute och lekte i snön. Plötsligt kom de till en stor snöhög som stack upp som ett berg.

Kapitel 2: Planen smids

Barnen tittade på varandra och fick genast en idé. De bestämde sig för att ordna en kurragömma i den stora snöhögen.

Kapitel 3: Vem som ska räknas

Först behövde de bestämma vem som skulle räkna först. Till slut enades de om att det skulle vara lilla Lotta som fick räkna till tio.

Kapitel 4: Kurragömma börjar

När Lotta började räkna sprang de andra barnen iväg och gömde sig överallt i snöhögen. Det var som en vintergök som gömde sig i snön.

Kapitel 5: Spänningen stiger

Lotta letade hela tiden och ropade 'kommer, kommer!' medan de andra barnen försökte att vara så tysta som möjligt så att de inte skulle avslöjas.

Kapitel 6: Nästan upptäckta

Plötsligt hörde Lotta en dämpad fnissning bakom en stor snöhög. Hon närmade sig långsamt och upptäckte nästan en av sina vänner.

Kapitel 7: Spelglädjen fortsätter

Efter en stund hade Lotta lyckats hitta nästan alla sina vänner. De var alla så glada och fnissade av glädje.

Kapitel 8: Alla hittade

Till slut hade Lotta hittat alla sina vänner och de bestämde sig för att fira med varm choklad och bullar när de kom in från kylan.

Kapitel 9: Hemgång

Efter att ha lekt tills solen började gå ner gick barnen hem med röda kinder och fulla av berättelser om kurragömmaleken.

Kapitel 10: En ny dag väntar

Nästa dag planerade barnen redan vad de skulle göra nästa gång de lekte ute. Det var en rolig lek och de längtade redan tills den skulle fortsätta.

Kapitel 11: Vänskapens fest

I flera dagar lekte barnen kurragömma i den stora snöhögen och de blev bästa vänner för alltid. Det var verkligen en lek som förenade dem.

Kapitel 12: En lek att minnas

Och så fortsatte barnens lekar i snön, men kurragömma i snöhögar skulle alltid vara deras favoritlek och något de skulle minnas för resten av sina liv.
Skapa ny saga Se alla sagor